Gospel

Honkajoen Veljet, Synsygus, Sekakuoro

Honkajoella kääntyikin sitten uusi lehti elämässä ja myös musiikissa keskellä "ruuhkavuosien". Uskoontulo, nuori rakkaus, lapset, oma talo. Opettajapariskuntana aloitimme kahdestaan Pappilan koulussa 1983. Honkajoen Helluntaiseurakunnassa sain noihin aikoihin paljon vastuuta kuoronjohtajana, säestäjänä, miesten lauluryhmässä Honkajoen Veljet ja sittemmin nuorten Synsygus -gospelbändin vetäjänä ja soittajana (1989-1995). 

Honkajoen helluntaiseurakunnan miesten lauluryhmä eli Honkajoen Veljet oli toiminut jo 1970-luvulta lähtien lahjakkaan Aulis Haaviston johdolla. Sen kantavina laulajina oli jo tuolloin Tuomen veljekset Jukka, Pekka ja Timo.
Tältä pohjalta oli helppo jatkaa perinnettä 1980-luvulla, toki Pekka oli silloin jo muuttanut perheineen Nastolaan. Kokoonpano esiintymistilanteissa vaihteli aina duosta oktettiin. Lauluryhmän jäseninä on ollut Timo Tuomi (kitara ja laulu), Kai Sundström (kitara ja laulu) sekä laulajina Jukka Tuomi, Teuvo Poikkeus, Seppo Kohtamäki, Mikko Juhala, Veijo Katara ja Jouko Paloviita. Mittava määrä "esiintymisiä" kertyikin lähialueen hengellisissä tapahtumissa, kokouksissa, kodeissa, teltoissa, rukoushuoneissa ja kirkoissa yli kymmenen vuoden ajan. Se oli hienoa ja antoisaa aikaa niin hengellisesti kuin musiikillisestikin.

Vasemmalta: Veijo, Teuvo, Timo, Mikko Jukka ja Kai

* Honkajen Veljet live 1988 *

Myös sekakuoro perustettiin. Miesäänten perustana oli veljien kuoron jäseniä ja naisäänten perustana "konkareita" jo Auliksen ajoilta sekä nuorempia Synsyguksen laulajia. 

* Honkajoen helluntaiseurakunnan kuoro säestäjänä Synsygus-yhtye (osa). *

Synsygus -gospelbändi perustettiin 1989 ja se ehti toimia aktiivisesti kuutisen vuotta, kunnes ryhmä hajaantui ja nuoret lähtivät opiskelemaan ym.  Yhtyeen kanssa tehtiin levy Rikas, puhdas elämä vuonna 1992 perinteikkäässä Laser-Studiossa Ulvilassa. Yhtye esiintyi silloin aika paljon erilaisissa hengellisissä tapahtumissa ja konserteissa lähinnä Satakunnan alueella.

Gospelbändi Synsygus (levyn etu- ja takakansi)

* Kanjonilaulu (solisti Veikko Tanska)
* Siipien suojassa (solisti Marika Tuomi)
levyltä Rikas, puhdas elämä (Synsygus 1992) 

* Synsygus live Kevätkonsertissa Honkajoen yhteiskoululla 1991 *

* Seppo Kohvakka & Synsygus Kevätkonsertissa Honkajoen yhteiskoululla 1991 *